Όροι και προϋποθέσεις ενοικίασης αυτοκινήτου

Όροι και Προϋποθέσεις

Οι Όροι και Προϋποθέσεις ενοικίασης που αναφέρονται παρακάτω ισχύουν για όλη την Ελλάδα: Ηπειρωτική Χώρα και Νησιωτική. Οι κρατήσεις επιβεβαιώνονται πάντα για μια συγκεκριμένη ομάδα αυτοκινήτων – όχι για ένα συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου- Το αυτοκίνητο στο κουπόνι σας αντιπροσωπεύει το όχημα για την κατηγορία (ομάδα) που έχετε κάνει κράτηση. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε μια συγκεκριμένη μάρκα ή μοντέλο. Οποιοδήποτε συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ένα τυπικό παράδειγμα του μεγέθους, των προδιαγραφών και των επιδόσεων που ισχύουν για αυτή την ομάδα αυτοκινήτων.

Περίοδος ενοικίασης

Η ελάχιστη διάρκεια ενοικίασης είναι 24 ώρες, με μέγιστο όριο χιλιομέτρων 200χλμ. Κρατήσεις άνω των τριών ημερών έχουν απεριόριστο αριθμό χλμ. Κατά την επιστροφή το επιτρεπτό όριο καθυστέρησης είναι 1 ώρα . Πρόσθετες καθυστερήσεις χρεώνονται ως επιπλέον ημέρα.

Ηλικία οδηγού και δίπλωμα οδήγησης

Το ελάχιστο όριο ηλικίας είναι 23 έτη & το μέγιστο 75 έτη. Η άδεια οδήγησης θα πρέπει να έχει εκδοθεί 1 έτος πριν την ημερομηνία ενοικίασης. Σε περίπτωση που ο οδηγός δεν είναι κάτοικος Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι υποχρεωμένος να φέρει διεθνές δίπλωμα για να μπορεί νόμιμα να οδηγήσει στην Ελλάδα.

Παραλαβή και επιστροφή οχήματος

Παραδόσεις/Επιστροφές οχημάτων γίνονται στα γραφεία της TC-Rentals και στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος χωρίς χρέωση!

 Ασφάλειες & Ποσά ευθύνης

Βασική ασφάλεια ατυχήματος (CDW): Περιορίζει το ποσό ευθύνης ζημιών από 500,00 ευρώ έως 2000,00 ευρώ ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος. Δεν καλύπτονται ζημιές σε κάτω μέρος, ζάντες, τάσια, ελαστικά, καθρέπτες, κεραία, κρύσταλλα και εσωτερικό

Πλήρης ασφάλεια ατυχήματος (FDW): Η ασφάλεια αυτή περιορίζει σημαντικά το ποσό ευθύνης ζημιών στο 0€. Δεν καλύπτονται ζημιές σε κάτω μέρος, ζάντες, τάσια, ελαστικά, κεραία.

Καμία ασφαλιστική κάλυψη ΔΕΝ ισχύει:

-Aν διαπιστωθεί ότι ο οδηγός βρίσκεται υπό την επήρεια οινοπνεύματος ή ναρκωτικών ουσιών

-Για ζημιές που προκλήθηκαν από οδήγηση σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους

-Για ζημιές σε κάτω μέρος, ζάντες, τάσια, ελαστικά, καθρέπτες, κεραία και εσωτερικό

-Για απώλεια προσωπικών αντικειμένων που βρίσκονται μέσα στο όχημα

-Για ατυχήματα που προκλήθηκαν με οδηγό μη δηλωμένο στο μισθωτήριο συμβόλαιο

-Για απώλεια ή καταστροφή κλειδιού του οχήματος

-Για απώλεια ή καταστροφή συσκευών GPS Navi, παιδικών καθισμάτων, αλυσίδων χιονιού ή άλλου πρόσθετου εξοπλισμού

Το κόστος ζημιάς ή απώλειας του αυτοκινήτου καταβάλλονται ακόμα και εάν ο ενοικιαστής καλύπτεται ασφαλιστικά από την πιστωτική του κάρτα ή κάποια Τρίτη υπηρεσία ασφάλισης. Σε αυτή την περίπτωση, ο ενοικιαστής υποχρεούται να πληρώσει στην TC-Rentals ολόκληρο το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης του αυτοκινήτου, το οποίο στη συνέχεια θα διεκδικήσει ο ίδιος από την πιστωτική κάρτα του ή τον άλλο φορέα ασφάλισης.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ, ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ Κ70 ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.

Εγγύησης ενοικίασης

Για την ενοικίαση ενός οχήματος είναι απαραίτητη μια πιστωτική κάρτα (Visa, Master Card, American Express), ακόμη και αν η πληρωμή γίνει σε μετρητά. Το γραφείο ενοικίασης θα δεσμεύσει το ποσό ευθύνης για ζημία έως τη λήξη της ενοικίασης και θα χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση που προκύψουν πρόσθετες χρεώσεις που δεν καλύπτονται από καμία ασφάλεια (π.χ. ζημιές σε ελαστικά ή κάτω μέρος, τροχαίες παραβάσεις, καύσιμο που λείπει κ.λπ.).

Επιπλέον Οδηγός

Σε κάθε ενοικίαση αυτοκινήτου, μόνο ο δηλωμένος οδηγός καλύπτεται από τις παραπάνω ασφάλειες. Σε περίπτωση που και άλλοι οδηγοί πρόκειται να οδηγήσουν το μισθωμένο όχημα, θα πρέπει να δηλωθούν στο μισθωτήριο συμβόλαιο κατά την έναρξη της ενοικίασης. Απαιτούμενα έγγραφα είναι δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο και άδεια οδήγησης σε ισχύ.

Πρόσθετες παροχές

Κατόπιν ζήτησης διατίθενται παιδικά καθίσματα, αλυσίδες χιονιού και συστήματα GPS Navi με επιπλέον χρέωση. Πρέπει να αναφέρονται στην κράτηση.

Πολιτική καυσίμου

Το καύσιμο υπολογίζεται σε όγδοα. Το όχημα θα πρέπει να επιστραφεί με την ίδια ποσότητα καυσίμου που παραδόθηκε. Σε διαφορετική περίπτωση ισχύουν χρεώσεις 10€ ανά όγδοο που λείπει. Δεν επιστρέφονται ούτε συμψηφίζονται χρήματα για επιπλέον καύσιμο στο ρεζερβουάρ.

Μεταφορά με πλοίο

Τα αυτοκίνητα τις TC-Rentals έχουν προ-εγκριμένη άδεια για να μετακινηθούν με πλοίο. Η μικτή ασφάλεια ισχύει κανονικά και στο πλοίο.

Περιορισμοί

Απαγορεύεται η οδήγηση εκτός των ελληνικών συνόρων, η οδήγηση σε χωματόδρομους, η μεταφορά βαριών αντικειμένων και γενικότερα η κακή χρήση. Ισχύουν χρεώσεις έως και 98€ για ειδικό καθαρισμό σε οχήματα που θα επιστραφούν με υπερβολικά βρώμικο εσωτερικό (π.χ. λεκέδες από φαγητό, καφέ κ.λπ.) υποδηλώνοντας κακή χρήση.

Τροχαίες παραβάσεις

Ο ενοικιαστής αναλαμβάνει πλήρης ευθύνη για τυχόν τροχαίες παραβάσεις και υποχρεούται να εξοφλήσει τις όποιες οφειλές στις αρμόδιες υπηρεσίες. Σε διαφορετική περίπτωση θα χρεωθεί το ποσό της παράβασης.

Τρόποι Πληρωμής & Ασφάλεια Συναλλαγών

Το μίσθωμα μπορεί να πληρωθεί με έναν από τους ακόλουθους τρόπους: μέσω πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών των Visa, Mastercard, Maestro, American Express, Diners.

Με χρήση του ηλεκτρονικού πορτοφολιού Όλες οι πληρωμές που πραγματοποιούνται με χρήση κάρτας διεκπεραιώνονται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών VIVA WALLET! και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση TLS 1.2 με πρωτόκολλο κρυπτογράφησης 128-bit (Secure Sockets Layer – SSL). Η κρυπτογράφηση είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι αυτή να φτάσει στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού. Ανεξαρτήτου τρόπου πληρωμής μία πιστωτική ή χρεωστική (Visa, Master Card, American Express) είναι απαραίτητη για λόγους εγγύησης. Το γραφείο ενοικίασης θα δεσμεύσει το ποσό ευθύνης για ζημία έως τη λήξη της ενοικίασης Ακύρωση κράτησης

Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης μέχρι και 15 μέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης, επιστρέφεται το προπληρωμένο ποσό αφαιρώντας το ποσό προκαταβολής της κράτησης.

Σύμβαση

Με την παραλαβή του οχήματος υπογράφεται αντίστοιχη σύμβαση μίσθωσης που περιέχει τους ανωτέρω όρους και προϋποθέσεις. Όλες οι τιμές και χρεώσεις που αναγράφονται στο έντυπο επιβαρύνονται με Φ.Π.Α.

TC Rentals