Κόρινθος

  Corinth

  Η Κόρινθος αποτελεί ιστορική συνέχεια της αρχαίας Κορίνθου.

  Η Κόρινθος είναι η πρωτεύουσα του Νομού Κορινθίας και σημαντικός λιμένας της Πελοποννήσου. Εκεί θα δείτε την διώρυγα της Κορίνθου της οποίας, η εργασίες της οποιάς ξεκίνησαν το 1880 και ολοκληρώθηκαν το 1893, και ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο.

  Η Κόρινθος αποτελεί ιστορική συνέχεια της αρχαίας Κορίνθου. Το 1858 η παλαιά πόλη της Κορίνθου, γνωστή πλέον ως Αρχαία Κόρινθος, ισοπεδώθηκε από σεισμό. Αυτό οδήγησε στο κτίσιμο της νέας πόλης ΝΑ του αρχαίου λιμανιού του Λεχαίου, στις όχθες του Κορινθιακού Κόλπου.

  Η πόλη χτυπήθηκε από νέο καταστρεπτικό σεισμό στις 22 Απριλίου του 1928, που κατέστησε την πλειοψηφία των σπιτιών ακατοίκητα και άφησε άστεγες 5000 οικογένειες. Ανοικοδομήθηκε, με τις σύγχρονες αντισεισμικές προδιαγραφές της εποχής, υπό την επίβλεψη του ΑΟΣΚ (Αυτόνομος Οργανισμός Σεισμοπαθών Κορίνθου), τον οποίον σύστησε η κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου και προικοδότησε με 75 εκ. δραχμές, τα έσοδα του τότε Καζίνο Λουτρακίου και ετήσια επιπλέον επιχορήγηση 5 εκατ. δραχμές[2]

  korinthos 1200 1 Transfers Greece

  Επισκεφτείτε τη Κόρινθο και τον περίφημο ισθμός της.